Jul 3, 2011

Kebanggaan kamu


Bismillah....
                                               


     Tik tok tik tok, jam berdetik, dan berlalu. Bersandar di katil seperti tiada apa yang perlu dilakukan, then zaappppp "what is the most successful thing had you done ? " terjah dalam otak. Pehh, memang tak la keluar ayat macam tu dalam otak, tapi lebih kurang.


     Sepanjang kamu-kamu semua hidup perkara apa yang paling dapat ko banggakan sampai senyum seminggu 2 minggu. Seharusnya soalan macam ini memang kena fikir panjang, supaya tiada rasa riak bersulam takbur dalam diri. Bersandar dan kali ini mengambil masa yang panjang pulak. 


       Well, dapat masuk universiti perkara yg succes ke? Cehh, orang lain ade je masuk uni gak. Ouh, dapat tidur sepanjang hari? Wahha, ini dipanggil kejayaan, WTfish, can't you understand the question!! Back then, nothing can specify my success. Adeh!! doploh taun hidup langsung tak dok apo nak dibanggokan?? kalau ade lembu, kobau atau pokok-pokok dah lama boleh buat jual tak pon wat sedekah kat jiran. 


What a shame. 


Ohh. apa yang boleh buat kita berjaya ke puncak paling tinggi.

                                       


        Bersandar lagi. Kak oiii, kalau duduk statik macam tu sepuluh tahun lagi, belum tentu ko boleh berjaya. Ask yourself, have you ever had a dream? If yes, then go catch it. No matter what happen.


 Workout your mission, no mission impossible. 


            And promise less but perform more. Macam jangan cakap je, satu kerja pon tak dibuatnya. Same goes with cakap memang senang tapi nak buatnya haram jadah. Pada diri sendiri aku ingatkan jugak benda - benda macam ni. Jangan banyak berjanji, takut - takut tak dapat dilaksanakan. Kalau bab hutang, memang kena settlekan, harap maklum. 


Bersabar lah selagi termampu.


       Pada sesiapa yang belum ada apa nak dibanggakan, keep continue on work out your dream. And most importantly, brave to handle and faces the challenge, coz the obstacles become harder and harder as the succes came close to you. 


For me, banyak benda nak kena buat, dan memang kena kena mentally. Kalau tak, lama dah den poie men badminton je, tak payah poie cari orang untuk ditolong. Tapi-tapi, saya banggo dah dapat turun kan berat badan ke 61kg, hahaha. Tak de dah perut buncit dan peha lebaq. 


Alhamdullilah 


                     


p/s : Saya banggo jadi anak emak dan ayah 

Untuk awak2 yg sudi baca my post. This is nothing much,just a few contribution from me,hopes u guys got benefit from my blog=)